Gedragscoach

Proactief ondersteunen

Het doel van gedragscoaching

Je wil ondersteuning en advies krijgen bij het opvoeden /aanleren van gewenste gedragingen van je hond en hoe jij dat moet aanpakken?

Praktijk gerichte aanpak

Na een telefonisch contact maken we een afspraak en kom ik op bezoek bij je thuis. Op die manier kan ik hond en baas observeren in hun natuurlijke habitat.

We bespreken welke leerdoelen we zetten voor hond en baas. Ik analyseer de bestaande situatie in al zijn facetten vanuit een multidisciplinaire insteek. We leggen dit vast in een plan van aanpak.

Dan gaan we zeer praktijkgericht aan de slag! Na het benoemen van het gewenste gedragingen leer ik de hond zijn baasje ‘lezen’ want hij volgt zijn ‘instinct’. Ik coach je als baasje om juist om te gaan met je hond. Mensen leren via hun ratio. En dan gaan we oefenen!

Op het einde van het consult krijgen jullie ‘huiswerk’ mee. Dat zijn oefeningen waar jullie zelf verder mee aan de slag gaan.

Het aantal benodigde consults is afhankelijk van de leerdoelen die we samen stellen en het leervermogen bij hond en baas. Tijdens onze eerste afspraak geef ik je al een indicatie van het aantal consults dat we gaan nodig hebben. Soms is 1 afspraak voldoende om het vertrouwen in het kunnen van baas en hond voldoende op peil te krijgen.

Kostprijs gedragscoaching

Wij werken voor deze consults aan een vast uurtarief van € 75 inclusief BTW en exclusief verplaatsingskosten. Na het eerste uur wordt er per kwartier gerekend. Een consult duur gemiddeld 1,5 à 2 uur.

Verplaatsingskosten vanaf 10 km = € 0.4 per kilometer