Kennel

Onze passie: Duitse Herders, echte gezinshonden

Onze kennel bestaat uit drie zwarte Duitse Herders teefjes: Lexie, Lina en Ouzy. Occasioneel kweken wij een nestje. Al onze honden zijn getest op HD, ED en DM. Ze zijn aangekeurd door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus en hebben een FCI-stamboom.

Onze Duitse Herders behoren tot de werklijn wat maakt dat zij een rechte rug hebben en minder problemen aan de heupen en ellebogen. Wij fokken volledig zwarte herders.

Onze puppy’s worden bij ons in huis geboren en groeien op tussen onze kinderen en andere dieren. Als gedragsdeskundigen hechten we veel belang aan een goede socialisering.

Het belang van een goede socialisering

We onderwerpen onze pups vanaf de geboorte aan verschillende puppytesten. Daarnaast besteden we zeer veel tijd aan een goede socialisering vanaf zeer jonge leeftijd. De pups worden geboren in onze speciale studio. Vanaf 3 à 4 weken gaan ze naar buiten. Ze spelen met onze kinderen, gaan op bezoek bij onze buren in het rusthuis en rijden mee met de wagen. We wandelen ook veel met onze puppy’s: zowel op de straat als in de natuur. Ten slotte bezoeken ze ook ons trimsalon, waar ze geborsteld, gewassen en gedroogd worden. Deze Duitse Herders zijn allround honden, ideaal geschikt om in een actief gezin terecht te komen.

De gezondheid van onze puppy’s

Al onze pups worden gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Zij hebben een FCI-stamboom uitgegeven door Sint Hubertus. Van een hond met stamboom ben je zeker dat hij raszuiver is. De hierbij horende specifieke raskenmerken, zowel qua uiterlijk als karakter en gedrag, worden op deze manier gewaarborgd. Voor het verkrijgen van zo’n stamboom dienen de ouderdieren getest te zijn op erfelijke afwijkingen en wordt het DNA van vader, moeder en alle pups nagekeken.

De ideale gezondheid van onze honden en pups is voor Arthishoeve een prioriteit. Daarom houden wij rekening met de erfelijke factor maar ook met de omgevingsfactoren zoals beweging en voeding. Onze teven en de pups krijgen vanaf jonge leeftijd natuurvoeding toegediend. Op deze manier biedt Arthishoeve de grootst mogelijke garantie op een gezonde hond!

Begeleiding

Elke puppykoper begeleiden we optimaal in de zoektocht naar de geschikte pup. Voor al onze pups wensen wij een zo goed mogelijke thuis. We screenen de potentiële baasjes en houden gesprekken voor de geboorte, wanneer de pups 3 à 4 weken oud zijn en wanneer ze 5 à 6 weken oud zijn. We begeleiden en sturen dit proces en streven daarbij naar de best mogelijke match qua karakter en levensstijl tussen hond en baas.

Wij ‘volgen’ onze hondjes graag!

Houd ons alsjeblief op de hoogte van wat zij allemaal beleven!

- Arthishoeve is een erkende hobbyfokker en staat onder controle van de FOD Dierenwelzijn en het FAVV -