Kennel

Arthishoeve pups

Zwarte Duitse Herdershond

Wij zijn zelf al jaren fan van Duitse Herders en dan meer specifiek de zwarte werklijn. Helaas hadden we in het verleden zelf een aantal keren pech gehad met dit ras en waren termen als heupdysplasie en elleboogdysplasie ons niet onbekend. Hierdoor besloten wij in 2011 om ons te gaan verdiepen in de kennis van het ras en wilden we eraan meewerken om het ras te gaan verbeteren.

Na een opleiding van 2 jaar als hondenfokker én veel zelfstudie omtrent testing en genetica mochten we in 2014 ons eerste nestje zwarte Duitse Herders verwelkomen. Een droom die werkelijkheid werd! Onze Duitse Herders Lexie en Lina kregen elk een aantal prachtige nestjes en genieten nu van hun pensioen.

Momenteel hebben we nog 1 zwart Duitse Herder teefje Rosie (dochter Lexie en Nelson). Rosie is volledig goedgekeurd en kreeg in 2020 haar eerste nestje. 

 

Labrador Retriever

Naast Duitse Herders hebben we ook steeds een voorliefde gehad voor Labradors. Zo kwamen we enkele jaren geleden in contact met de Foxred Labrador Retrievers. Het was even zoeken naar een goede fokker, maar ons geduld werd beloond.

In januari 2019 mochten we dan ook onze eerste Foxred Labrador Retriever Tahiti Red Girl verwelkomen in onze roedel en ons gezin. Wij waren in de wolken toen we midden 2020 ons eerste nestje Foxred Labrador Retrievers mochten verwelkomen. Uit dat eerste nestje hielden we ook 1 prachtig teefje door nl Texas Midnight.

De Labrador Retrievers veroverden hoe langer hoe meer ons hart en dus gingen we in 2020 overstag en verwelkomden we zwarte Labrador Zara in ons gezin. Onze Labrador roedel bestaat dus uit 3 jonge, stabiele, mooie en vooral zeer gezonde teefjes. Allen werden uitvoerig getest én goedgekeurd waardoor onze verwachtingen naar toekomstige nestjes zeer hoog liggen. Jelle volgde ondertussen ook een opleiding tot trainer Assistentiehond en hoopt ook in de toekomst pups te kunnen selecteren uit onze eigen nestjes. 

 

 

Nestplanning

Arthishoeve heeft doorheen het jaar een select aantal nestjes beschikbaar.  Hoeveel pups er per nest beschikbaar zijn, hangt af van moeder natuur en het aantal kandidaten op onze wachtlijst. Tijdig reserveren is dus de boodschap. De pups mogen het nest verlaten op de leeftijd van 8 weken. Omwille van de Rabiës wetgeving verkopen wij momenteel geen pups aan het buitenland. Soms hebben we wel jongvolwassen honden beschikbaar die hiervoor wel in aanmerking kunnen komen.

Zijn er pups beschikbaar?

Op dit moment hebben we 2 zwarte Duitse Herder pups beschikbaar. Zij mogen op 31/12/2022 het nestje verlaten. 

Ook hebben we momenteel 1 Foxred Labrador Teefje beschikbaar. Haar naam is Kimi, ze is 2 jaar oud en is geschikt als familiehond en/of therapiehond.

 
Wanneer is het volgende nest pups?

Arthishoeve heeft een unieke Instagram pagina waarop je al het laatste nieuws krijgt over onze kennel. Je leert hier onze teefjes kennen en vindt er de aankondigingen van nieuwe nesten. Het is dé bron voor alle informatie over de beschikbare pups. Een overzicht van de nestplanning voor 2022/2023 kan u  hier terugvinden. In dit overzicht vindt u ook een indicatie van de puppyprijs. Daar wij de pups en hun nieuwe baasjes de beste start willen geven, vragen wij ook om naast de puppyprijs ook rekening te houden met de aankoop van een voedingspakket.

 
Hoe kan ik een baasje worden?

Eerste stap in onze selectieprocedure is het invullen van het formulier "ik wil baasje worden". 

 
Mag iedereen een hondje kopen?

Onze honden en pups maken deel uit van ons gezin. Wij zijn voor onze pups dan ook enkel op zoek naar de échte gouden mandjes binnenshuis! Indien u in aanmerking wenst te komen voor een pup vragen wij u vriendelijk een korte voorstelling te sturen van wat u onze pups te bieden heeft. Het invullen van een formulier geeft geen automatisch recht op een pup. Wij nemen zelf contact op met u indien uw profiel ons geschikt lijkt. Pas na het volledig doorlopen van onze selectieprocedure zal u uitsluitsel krijgen of wij een geschikte pup voor u hebben. 

 

Psycho-sociale hulphond/therapiehonden te koop? Volwassen hond te koop?

Momenteel hebben wij 1 Foxred Labrador teefje beschikbaar hebben als psycho-sociale hulphond of als gezinshond. Kimi is 2 jaar oud en werd de afgelopen maanden door Jelle opgeleid als therapiehond. Indien u hiervoor in aanmerking wenst te komen, willen wij u vragen om telefonisch contact op te nemen op 0497/43.28.50. Foto's van Kimi kan u terugvinden op onze  Instagram pagina

Extra maatwerk is mogelijk na matching met een geschikte kandidaat. Afhankelijk hiervan worden specifieke vaardigheden aangeleerd naargelang de behoeften.

Onze filosofie

HET BELANG VAN EEN GOEDE SOCIALISERING

Als gedragstherapeut en ervaren fokker beseffen wij maar al te goed het belang van een goede socialisering. We onderwerpen onze pups dan ook vanaf de geboorte aan verschillende puppytesten en besteden zeer veel tijd aan deze goede socialisering vanaf zeer jonge leeftijd. De pups worden geboren bij ons in huis en groeien op tussen onze kinderen en andere dieren. Vanaf 3 à 4 weken gaan ze overdag naar buiten om zo te wennen aan allerlei nieuwe geluiden.

Ze spelen met onze kinderen, gaan op bezoek bij onze buren in het rusthuis en rijden mee met de wagen. We wandelen ook veel met onze puppy’s: zowel op de straat als in de natuur.

Ten slotte bezoeken ze ook ons trimsalon, waar ze geborsteld, gewassen en gedroogd worden.

 

DE GEZONDHEID VAN ONZE PUPPY’S

Al onze pups worden gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Zij hebben een FCI-stamboom uitgegeven door Sint Hubertus. Van een hond met stamboom ben je zeker dat hij raszuiver is. De hierbij horende specifieke raskenmerken, zowel qua uiterlijk als karakter en gedrag, worden op deze manier gewaarborgd. Voor het verkrijgen van zo’n stamboom dienen de ouderdieren getest te zijn op erfelijke afwijkingen en wordt het DNA van vader, moeder en alle pups nagekeken.

De ideale gezondheid van onze honden en pups is voor Arthishoeve een prioriteit. Daarom houden wij rekening met de erfelijke factor maar ook met de omgevingsfactoren zoals beweging en voeding. Dankzij onze opleiding tot voedingsdeskundige voor honden weten we dan ook wat de ideale voeding is. Onze teven en pups krijgen dan ook vanaf jonge leeftijd al de juiste natuurvoeding toegediend. Op deze manier biedt Arthishoeve de grootst mogelijke garantie op een gezonde hond!

BEGELEIDING

Elke puppykoper begeleiden we optimaal in de zoektocht naar de geschikte pup. Voor al onze pups wensen wij een zo goed mogelijke thuis. We screenen de potentiële baasjes en houden gesprekken voor de geboorte, wanneer de pups 3 à 4 weken oud zijn en wanneer ze 5 à 6 weken oud zijn.

We begeleiden en sturen dit proces en streven daarbij naar de best mogelijke match qua karakter en levensstijl tussen hond en baas. Om een goede match te garanderen bepalen wij welke pup naar welk baasje vertrekt.

 

OPENINGSTIJDEN

 

Ik wil baasje worden

Bedankt voor uw interesse in onze pups. Aangezien wij zeer veel belang hechten aan een goede thuis voor onze pups, hanteren wij een uitgebreide selectieprocedure. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om onderstaande vragen uitgebreid en waarheidsgetrouw in te vullen. Van zodra wij uw antwoord op onze vragen ontvangen hebben, nemen wij zelf contact op met u om de volgende stappen te bespreken.

Let op:

  • Het invullen van dit formulier geeft niet automatisch recht op een plaatsje op onze wachtlijst of zekerheid op een puppy. Definitieve reservaties worden pas aangenomen zodra de selectieprocedure volledig werd doorlopen.
  • Een hond koop je niet voor even, maar voor het leven. Sta aub voldoende stil bij het feit dat een hond ook na de aankoop veel investering vraagt. Denk hierbij aan tijd, goede huisvesting, goede voeding, training,…
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Dit veld is verplicht
Invalid Input
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Invalid Input
Invalid Input