Begeleiding en uitbreiding gezin

Samen de juiste keuze maken

Begeleiding bij aankoop of adoptie van een nieuwe hond

Je wil graag een nieuwe pup gaan kiezen bij een fokker? Of een dier uit het asiel een nieuw leven bezorgen? Maar je weet niet waarop je moet letten?

Ik ga met je mee en zal je bijstaan met raad en daad

Als gedragstherapeut weet ik perfect waar ik moet op letten. Als hobbyfokker kan ik mijn kennis elke dag in de praktijk omzetten.

Ik zal bij jullie bezoek aan de fokker/asiel enkele gedragstesten afnemen en deze met je bespreken. Ik geef raad over welk ras het best bij je past. Ik vertel je welke signalen ik opmerk bij het desbetreffende dier, en hoe deze zich kunnen voortzetten naar gedrag in de toekomst.

Zo maken we samen de juiste keuze!

Dit zijn de allerbelangrijkste tips bij aankoop of adoptie van een hond
    • Let op het energieniveau van je toekomstige huisdier. Kiest er best één waarvan het energieniveau nét iets lager ligt dan dat van jou en je gezin.
    • Doe op voorhand wat onderzoek op het internet naar het ras en het karakter dat je voor ogen hebt.
    • Doe nooit of te nooit een impulsaankoop!
Gedragscoaching

Nadien ben ik als gedragscoach beschikbaar om jou en je nieuwe huisdier verder te begeleiden en coachen. 

Gezinsuitbreiding op komst?

Proficiat mama of papa, oma of opa

Een (klein)kind krijgen is een grote gebeurtenis in je leven. Maar hoe laat je dat vlot en zonder stress verlopen als er al een ander gezinslid is, namelijk je hond?

Praktijk gerichte aanpak

Ik ben niet alleen gedragscoach, maar ook vader van drie kinderen. Net daarom ben ik perfect geplaatst om je te adviseren hoe je je hond best kan voorbereiden op de komst van de nieuwe bewoner op zijn territorium.

Na een eerste contact, telefonisch of per mail, maken we een afspraak voor een intakegesprek in onze praktijk. Op die manier kan ik hond en baas leren kennen alsook observeren.

We bespreken welke leerdoelen we zetten voor hond en baas. Ik analyseer de bestaande situatie in al zijn facetten vanuit een multidisciplinaire insteek. We leggen dit vast in een plan van aanpak.

Tijdens het eerste consult gaan we zeer praktijkgericht aan de slag! Na het benoemen van het gewenste gedragingen leer ik de hond zijn baasje ‘lezen’ want hij volgt zijn ‘instinct’. Ik coach je als baasje om juist om te gaan met je hond. Mensen leren via hun ratio. En dan gaan we oefenen!

Op het einde van het consult krijgen jullie ‘huiswerk’ mee. Dat zijn oefeningen waar jullie zelf verder mee aan de slag gaan.

Het aantal benodigde consults is afhankelijk van de formule waar jullie zich het beste mee voelen, de leerdoelen die we samen stellen en het leervermogen bij hond en baas. 

Een belangrijke basistip

De opvoeding van de hond begint voor het kind in huis is! Bepaal de regels, grenzen en beperkingen en kijk hier consequent op toe.

Kostprijs coaching uitbreiding gezin

Onderstaande formules aan voordeeltarief raden wij aan, maar zijn echter niet verplicht te nemen. U kan ook een éénmalig consult boeken aan de prijs van 180 EUR (1.5u). 

Formule 1 : Eerste consult @ Arthishoeve  (1.5u) + opvolgconsult na 1 week (1 op 1 training op een afgesproken locatie)  => 245 EUR.

Formule 2 : Eerste consult @ Arthishoeve  (1.5u)  + 4 weken interactive video learning  => 400 EUR

Formule 3 : Eerste consult @ Arthishoeve  (1.5u)  + 4 weken 1 op 1 training op een afgesproken locatie  => 500 EUR

Indien gewenst kunnen wij ook bij u aan huis komen. Gelieve in dat geval rekening te houden met verplaatsingskosten alsook voorrijkosten. 

 

OPENINGSTIJDEN

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input