Selectieprocedure

Onze procedure bij de zoektocht naar een geschikt baasje voor onze Labrador pups

Wij hanteren een zorgvuldige selectieprocedure voor het vinden van geschikte baasjes voor onze pups. Dit begint met een online vragenformulier, waarin we vragen informatie te geven over de woonsituatie, levensstijl en eerdere ervaringen met honden. Op basis van deze antwoorden bekijken we of dit een match kan zijn met wat onze Labradorpups te bieden hebben. 

Daarna nodigen we de geselecteerde kandidaten uit voor een videogesprek of een telefonisch onderhoud. Tijdens dit gesprek toetsen we verder af wat de verwachtingen zijn en in hoeverre dat onze Labradors hieraan kunnen beantwoorden. We beantwoorden ook graag alle vragen en leggen met veel plezier onze werking uit. Na dit gesprek en indien er een klik is bij alle partijen, maken we de reservatie definitief. 

Van zodra de mama gedekt is en ook wanneer de Labradorpups geboren zijn, brengen we de toekomstige baasjes op de hoogte en geven we hen verdere informatie over wat hun Labradorpup nodig heeft. We engageren ons om op heel regelmatige basis foto's en filmpjes te delen via onze sociale media. Zo kunnen de baasjes hun Labrador mee opvolgen en zien groeien vanop de eerste rij. 

Bij de geboorte wordt eveneens een uitgebreide vragenlijst doorgestuurd naar de toekomstige baasjes waarin we opnieuw informeren naar de verwachtingen. We polsen naar de voorkeur voor geslacht, karaktertrekken, uiterlijke kenmerken, enz. Ook sturen we een "geboortelijst" door zodat de baasjes weten wat hun puppy nodig heeft. Dit materiaal kan indien gewenst bij ons besteld worden aan een voordeeltarief. 

Vanaf de derde dag na de geboorte van de pups starten we reeds met puppytesten. Zo maken we onder andere gebruik van het bio-sensorprogramma waarbij we op gecontroleerde wijze het neurologisch stelsel gaan stimuleren. Voordelen die worden waargenomen bij pups die onderworpen worden aan dit programma zijn: betere cardio vasculaire prestaties, sterkere hartslag, sterkere adrenaline klieren, meer tolerantie tov stress en een grotere weerstand tegen ziektes. Verder gaan we ook dagdagelijks de gedragingen van de pups observeren en verzamelen we al deze gegevens. 

Als de pups 4 weken oud zijn, organiseren we een groepsmoment waarbij de toekomstige baasjes het nestje voor het eerst kunnen zien. We geven hen dan ook een workshop over de noden en behoeften van de pups. Ook hier houden we goed in de gaten hoe de pups reageren op de nieuwe baasjes en omgekeerd.

Onze bevindingen van dit groepsmoment alsook alle voorgaande gesprekken, vragenlijst en verzamelde gegevens van de puppytesten maken dat we op de leeftijd van 6 weken de juiste pup kunnen matchen aan het juiste baasje. Onze ervaring leert dat het voor toekomstige baasjes heel moeilijk is om op basis van 1 of 2 bezoekjes de juiste keuze te kunnen maken. Daarom dat wij er bewust voor kiezen om deze matching op ons te nemen. Wij doen dit al jaren en telkens met zeer tevreden pups en baasjes als resultaat. 

Als de pupjes bijna 7 weken oud zijn, nodigen we de baasjes uit voor een 1-op-1 moment met hun toekomstige Labrador. We lichten onze keuze voor de desbetreffende puppy verder toe en geven de baasjes ruim de tijd om hun puppy rustig te leren kennen. Na dit bezoekje geven wij ook eventueel besteld materiaal mee alsook een voedingspakket. Zo kan de komst van de puppy in alle rust voorbereid worden. 

Op 8 weken oud komen de baasjes hun Labradorpuppy ophalen.

We hechten veel waarde aan een goede match tussen onze pups en hun baasjes en zorgen er daarom voor dat deze selectieprocedure stap voor stap verloopt en we de tijd nemen om alle kandidaten goed te leren kennen. Een gelukkige hond bij gelukkige baasjes, daar doen we het voor!

Gemotiveerde baasjes kunnen zich bovendien dankzij onze zelfgemaakte trainingsapp extra goed voorbereiden op de komst van hun nieuwe viervoeter. Ook hier hanteren we voor onze puppykopers een voordeeltartief. 

 

OPENINGSTIJDEN

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input